RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Спецоперація ГУР МОУ або помста Корбана: в ЗМІ назвали версії викрадення судді Чауса в Молдові

Спецслужби скоро представлять колишнього суддю Миколу Чауса в Києві.

Про це в ефірі телеканалу НАШ заявив адвокат Сергій Лисенко, пов'язаний з молдавськими адвокатами судді Чауса.

В ефірі обговорювалися дві версії викрадення Чауса, зокрема, помста Геннадія Корбана, який був засуджений суддею і отримав тюремний термін і спецоперація української розвідки головного розвідувального управління Міноборони з метою доставки судді Чауса в Україну для надання свідчень.

"Є відеоматеріали в мережі. Там є особи, яких можна встановити. Якщо вони мають відношення до наших українських правоохоронців і це була їх спецоперація, то всіх їх можна буде встановити", - відповів адвокат Лисенко на питання, хто викрав Чауса.

Він висловив упевненість, що через день-два Микола Чаус з'явиться в правоохоронних органах і ефірах і все пояснить.

Раніше Геннадій Корбан був одним з перших, хто публічно відреагував на інформацію про викрадення судді Чауса в Молдові.

"Щодо зникнення судді Чауса в Молдові. Хотілося б вірити, що викрадення судді Чауса в Кишиневі здійснили українські спецслужби, будь то НАБУ, ГУР МО, або ще хто-небудь. Якщо це так, то зніму капелюха..." - написав Корбан в Facebook.

Він запропонував всі можливості, в тому числі фінансові і організаційні, для надання спецслужбам будь-якого роду підтримки та участі в пошуку втікача судді.

"Мені зрозуміло в чому його зацікавленість - це особиста помста. Допомагати знайти Миколу Чауса на території України не в його інтересах, оскільки тоді його показання будуть дискредитовані", - пояснив мотиви заяв Корбана Сергій Лисенко в ефірі.

Затриманий за підозрою у хабарництві скандальний суддя Микола Чаус був викрадений в Молдові. Про викрадення стало відомо 3 квітня 2021. Викрадення судді потрапило на відео, яке розповсюдили в мережі.