RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

День братів та сестер: історія свята і цікаві факти

У 2021 році весь світ відзначає свято День братів і сестер. Це свято не стало таким популярним, як День Матері або День Батька, але не дивлячись на це, його все одно відзначають у багатьох країнах світу.

Про це повідомляє “Поздравик”.

Історія свята

Традиція відзначати цю святкову подію прийшла в наш світ зі Сполучених Штатів. Ініціатором створення свята стала Клаудіа Еварт. Жінка втратила своїх рідних брата і сестру, коли була ще дитиною, і важко переживала цю втрату. На згадку про своїх родичів жінка вирішила створити свято, мета якого - згадати всі найяскравіші і важливі події в житті братів і сестер. Як дату святкування жінка вирішила звернути увагу на 10 квітня - день народження її сестри.

Клаудіа просила громадськість згадувати про своїх близьких людей не тільки в сумні, але і в радісні моменти. Вперше свято відзначили в Америці в 1998 році, з тих самих пір воно почало набирати популярність в США. Пізніше свято почали відзначати і в інших країнах світу.

Цікаві факти про свято День братів і сестер

Найвищий показник позашлюбного дітонародження зафіксували в Латинській Америці, він становить 55-74%.

У Піднебесній існувала політика однієї дитини до 2015 року. Це означає, що сім'ї повинні були обмежитися тільки однією дитиною. Протягом 35 років в КНР було незаконно народжувати другу дитину, за це покладався штраф, а в деяких випадках - і кримінальне покарання.

Брати і сестри на 50% мають схоже ДНК. За словами вчених, брати і сестри практично завжди схожі один на одного тільки зовні, а їх характер, звички і манери залишаються різними. Це особливість, яка не може передатися генетично. Брати і сестри не можуть повторюватися.

Найстарішою сім'єю в світі є сімейство Твіда. У цій родині 7 братів і 5 сестер, вік яких варіюється від 76 до 96 років. Загальний вік сімейства - 1020 років.

Читайте також: Цікаві факти, які вас здивують про Великдень у православних і католиків.