RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Вчені назвали найнебезпечніший індекс маси тіла при COVID-19

Вчені дослыдили зв'язок між індексом маси тіла (ІМТ) і захворюванням COVID-19 і прийшли до висновку, що не тільки надлишкова маса, але і недостатня вага збільшує ризик важкого перебігу захворювання.

Результати дослідження опублікували в журналі Lancet Diabetes & Endocrinology.

Автори вивчили медичні записи майже 7 млн британців. Результати показали, що надмірна вага найбільш суттєво впливає на тяжкість COVID-19 у молодих людей у віці від 20 до 39 років. Після 60 років ця залежність знижується, а у літніх людей, старше 80 років вага взагалі мало позначається на перебігу хвороби.

При цьому ризик важкого перебігу серед людей від 20 до 39 років в цілому нижче, ніж в інших вікових групах, а більшість пацієнтів з важкою формою були старше 60 років.

"Наше дослідження показує, що навіть дуже скромна зайва вага пов'язана з підвищеним ризиком серйозних ускладнень COVID-19", - заявила керівник дослідження доктор Кармен Пьернас.

За її словами, ці результати показують, що політика вакцинації повинна віддавати пріоритет людям з ожирінням, особливо зараз, коли вакцина поширюється серед більш молодих вікових груп.

Щоб підстрахуватися від ускладнень при COVID-19, автори закликають позбутися надмірної ваги, але не доводити себе до виснаження.

Як повідомляв "Апостроф", вакцинація від коронавірусу дорослого населення планети в 2021 році обійдеться в суму від 35 до 45 млрд доларів.