RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

У Львові могила радянського розвідника Кузнєцова набула незвичайного вигляду, фото і відео

На могилу радянського диверсанта, агента НКВС, "партизана", "розвідника" Миколи Кузнецова у День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня, у Львові жителі поклали більше квітів, ніж на будь-яку іншу на Пагорбі Слави.

Про це повідомило Depo.Львів.

Здебільшого на пам'ятник на могилу агента НКВС поклали багато тюльпанів, нарцисів та гвоздик. Також місцеві жителі принесли кілька запалених лампадок.

Могила Миколи КузнецоваФото: Depo.Львів

Зазначається, Микола Кузнецов під час Другої світової війни виконував терористичні та провокаційні завдання радянського командування, які мали на меті викликати терор у відповідь з боку німецької окупаційної влади проти українського населення. Зокрема, Кузнецов вбивав керівників німецької адміністрації в Рівному та Львові - адміністративному центрі Дистрикту "Галичина".

Могила Миколи КузнецоваФото: Depo.Львів

Кузнецов загинув 8 березня 1944 року у селі Боратин Бродівського району. Посмертно йому присвоїли звання Героя Радянського Союзу. Могилу Кузнєцова неодноразово розмальовували, а в березні 2019 року невідомі викрали з неї бронзовий барельєф.

У Львові його могила з 1960 року. Родичі Кузнєцова з Росії хотіли перепоховати його у Єкатеринбургу. Проте 7 лютого 2020 року виконавчий комітет Львівської міської ради не погодив цю передачу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як в Україні відзначають День перемоги над нацизмом.