RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Закували в наручники і били кийками: в Португалії винесли вирок інспекторам за вбивство українця

У понеділок, 10 травня, суд засудив трьох португальських імміграційних інспекторів до термінів від дев'яти до семи років в'язниці за вбивство українського іммігранта Ігоря Гоменюка, який перебував під вартою в аеропорту Лісабона.

Про це повідомляє AP.

Троє інспекторів були визнані винними в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які, за словами колишнього високопоставленого співробітника імміграційної служби, рівносильні тортурам, в результаті яких 40-річний чоловік загинув під час допиту. Двоє з чоловіків були засуджені до дев'яти років тюремного ув'язнення, ще один - до семи років.

Суд Лісабона встановив, що інспектори били чоловіка в наручниках кийками і ногами, зламавши йому ребра і викликавши задуху.

Ігор Гоменюк намагався в'їхати в Португалію без чинної візи в березні 2020 року і був затриманий за відмову сісти на рейс назад з країни.

Уряд Португалії в минулому році виплатив понад 700 тисяч євро компенсації дружині і двом дітям Гоменюка, які проживають в Україні.

Справа викликала скандал і спричинила відставку глави імміграційної служби Португалії. Це також прискорило планову реструктуризацію служби.

Як повідомляв "Апостроф", спочатку смерть українця хотіли видати за нещасний випадок, повідомляли, що його просто залишили в наручниках, а він помер чи то від епілепсії, чи то від серцевого нападу. Однак потім з'ясувалася справжня причина смерті.