RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У Кабміні пояснили нові правила отримання субсидій в Україні: що потрібно знати

У травні 2021 року в Україні почав діяти новий порядок призначення субсидій. Допомога від держави буде надаватися виключно у готівковій формі безпосередньо споживачам, а на субсидії можуть розраховувати українці, які володіють нерухомістю і депозитами в банках.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, зміни торкнуться порядку оформлення субсидій, на яку в деяких випадках можуть розраховувати громадяни, які володіють кількома об'єктами житла і депозитами в банках.

"Якщо ви власник 3-4 квартир в Києві, то субсидія вам призначена не буде. Якщо у вас є квартира в місті і будинок в селі, то це не завадить вам отримати допомогу. Також, якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми", - повідомив Денис Шмигаль.

Крім того, розмір депозиту, який впливає на отримання субсидії, обмежено сумою не більш ніж 100 000 гривень.

"Справи про призначення субсидій в окремих випадках, які раніше розглядали спеціальні комісії, тепер розглядатимуть органи соціального захисту населення. Це дозволить втричі скоротити терміни розгляду заяв", - додав прем'єр-міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Мінсоцполітики розкрили всі деталі нового порядку призначення субсидій, який почав діяти з 1 травня 2021 року.