RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Україні лікарні почали закривати "ковідні" відділення: що відбувається

В Україні почали закривати спеціалізовані відділення для хворих з коронавірусом. Це відбувається через суттєве зниження захворюваності на COVID-19 і зменшення числа пацієнтів.

Про це повідомили Міністерстві охорони здоров'я на сторінці в Facebook.

В МОЗ наголосили, що закриття "ковідних" відділень не означає, що всіх пацієнтів будуть виписувати, не долікувавши. Хворих, які потребують стаціонарного лікування мають долікувати в цьому ж закладі або перевести до іншої лікарні. В разі, якщо лікарня припиняє надавати стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19, про продовження лікування хворих повинна потурбуватися місцева влада.

"По-перше, Національна служба здоров'я України (НСЗУ) фінансує ведення та лікування всіх випадків COVID-19. По-друге, і МОЗ, і Нацслужба здоров’я готові допомогти представникам місцевої влади в налагодженні нових маршрутів пацієнтів та надати всі необхідні для цього дані та експертизу", - йдеться в повідомленні.

На даний час МОЗ спільно з НСЗУ працює над моделлю готовності лікарень до протидії новій хвилі коронавірусу, яка передбачатиме доступність та ефективність стаціонарів для хворих на COVID-19, а також мережу амбулаторного ведення хворих.

Також в МОЗ закликали хворих, яких примусово "виписують" з "ковідного" відділення, повідомляти про такі випадки на гарячу лінію НСЗУ.

Як повідомляв "Апостроф", з 29 травня в Києві почалася безкоштовна масова вакцинація китайським препаратом компанії Sinovac Biotech. Першу дозу можуть отримати ті, хто раніше записувався через додаток "Дія" на вакцинацію.