RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Іспанія відкрила кордони для туристів: що потрібно для в'їзду в країну

З 7 червня Іспанія відкриває кордони для туристів, які пройшли повну вакцинацію препаратами Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Janssen, затвердженим Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), а також китайськими Sinopharm і Sinovac-Coronavac.

Про це пише RTVE.es.

Згідно з наказом, складеним міністерствами охорони здоров'я і внутрішніх справ, для в'їзду в Іспанію мандрівники повинні будуть довести, що вони отримали останню дозу вакцини по не раніше, ніж за 14 днів до приїзду.

Відзначається, що рішення додати вакцини Sinopharm і Sinovac-Coronavac до чотирьох препаратів, дозволених EMA, пов'язане з їх важливістю для країн Латинської Америки і Близького Сходу.

При цьому туристи з Бразилії, Індії та Південної Африки не зможуть в'їхати в Іспанію через високу захворюваність на в цих країнах різними штамами COVID-19.

Тим, хто приїхав з регіонів ЄС і країн Європейської економічної зони, які не включені в список країн ризику Міністерства охорони здоров'я, не потрібно буде пред'являти будь-які діагностичні тести, довідку про вакцинацію або імунітет.

Всі пасажири, що прибувають до Іспанії, мають спочатку заповнити форму контролю здоров'я через веб-сайт або додаток Spain Travel Health. Додаток буде генерувати QR-код, який мандрівник повинен представити до посадки, а також на контролі по прибуттю.

Пасажири, які летять до Іспанії, повинні пройти медичний контроль, який буде включати вимір температури, документальний і візуальний контроль.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Європейський союз схвалив відкриття кордонів для громадян, які отримали вакцину від COVID. Крім того, мандрівникам потрібно мати COVID-паспорти.