RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

В Україні хочуть ввести внутрішню версію ковід-"паспортів": як це вплине на ослаблення заборон

В Україні планують ввести не тільки міжнародну, а й внутрішню версію сертифіката вакцинації. Планується, що щеплені українці отримають певні "поблажки".

Про це повідомляє "РБК-Україна".

"Уряд ще має прийняти рішення про те, коли та за яких обставин його будуть використовувати. Можливо, для відвідування таких масових заходів, як концерти", - розповіли в Міністерстві цифрової трансформації України.

Також в планах уряду використовувати імунні паспорти в регіонах червоної зони. Заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер вважає, що таке нововведення допоможе пом'якшити удар від локдауна по економіці.

Він пояснив, що в такому випадку повністю закривати торговельні точки, розважальні заклади та громадський транспорт доведеться тільки для тих, хто не отримав щеплення.

За словами чиновника, ці правила будуть прописані в окремій постанові Кабміну, яке з'явиться не раніше липня. На його думку, з одного боку, це може стимулювати українців до вакцинації, з іншого - загострити нерівність в умовах браку вакцини.

Адже шість мільйонів громадян, які планується прищепити до кінця літа, не становлять навіть п'ятої частини дорослого населення України.

Читайте також матеріал "Апострофа": В черзі за дозою: як кияни прищеплюються від коронавірусу.