RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Британії запустять службу повітряних таксі - конструктори показали судно, яке буде доставляти пасажирів: фото

Компанія Vertical Aerospace, що базується в Брістолі, працює над створенням парку літаків з електричним приводом вертикального зльоту і посадки в рамках проекту вартістю 4 мільярди доларів. Повітряні судна планують використовувати в якості таксі.

Про це повідомляє Daily Mail.

Virgin Atlantic придбає до 150 літаків під назвою VA-X4 для забезпечення мережі близькомагістральних перевезень під брендом Virgin Atlantic навколо деяких з найжвавіших міст Великобританії.

"Майже безшумний" літак - в 100 разів тихіше вертольота, матиме нульові викиди вуглеводню і дальність польоту понад 100 миль.

Кожне судно буде перевозити одного пілота і чотирьох пасажирів, які будуть сидіти в розкішному інтер'єрі з м'якими сидіннями, підголівниками, ременями безпеки і достатній простір для ніг.

За даними компанії Vertical Aerospace , поїздки на кораблі, імовірно, обійдуться мандрівникам в розмірі від 5 до 10 фунтів стерлінгів за милю - між поїздкою на вертольоті і власним автомобілем - яку вони можуть забронювати, використовуючи додаток.

Комерційні операції заплановано на 2024 рік після сертифікації Агентства з авіаційної безпеки Європейського Союзу.

Компанія Vertical Aerospace, яку очолює мультимільйонер з Північної Ірландії буде співпрацювати з American Airlines в сфері авіапасажирів в США. Virgin Atlantic, American Airlines та ірландська компанія з лізингу літаків Avolon інвестували в проект в цілому 2,8 мільярда фунтів стерлінгів.

"Завдяки лідерству в області інновацій та сталого розвитку, міцно укоріненому в нашій ДНК, ми раді співпрацювати з Vertical Aerospace в створенні екологічно безпечних авіаперевезень з нульовим рівнем викидів у Великобританії", - сказав Шай Вайс, генеральний директор Virgin. Atlantic.

Компанія Vertical Aerospace, заснована в 2016 році, вже багато років працює над прототипами, але нове зображення компанії показує, як будуть виглядати автомобілі марки Virgin.

Як повідомляв "Апостроф", на Одеському авіаційному заводі з цього року почнуть збирати американські військові вертольоти Bell UH-1 Iroquois ("Ірокез").