RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

День Святої Трійці: сенс, історія та головні традиції свята

На 50-й день після Великодня відзначається велике церковне свято - День святої Трійці. В цьому році християни східного обряду святкуватимуть його 20 червня.

"Апостроф" розповідає про історію та головні традиції свята.

Трійця завжди випадає на неділю і має й інші назви: П'ятидесятниця, Зіслання Святого Духа. Цей день вважається днем народження Церкви. На Трійцю всі православні храми прибирають свіжою зеленню - травами, гілками беріз і квітами. У цей день християни згадують зішестя Святого Духа на апостолів, яке відбулося через п'ятдесят днів після Воскресіння Христового.

Свою назву День Святої Трійці отримав на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке відкрило повноту Божества в Трьох Особах.

У цей день з давніх часів прийнято прикрашати будинки свіжими гілками дерев, щоб залучити в дім удачу і захиститися від неприємностей. Також запалюють свічку в пам'ять про померлих близьких. Вважається, що це зміцнить мир в сім'ї.

Як і в дні інших церковних свят, на Трійцю заборонена важка фізична праця. Також важливо утримуватися від сварок і конфліктів, не лихословити і не допускати поганих думок. День прийнято проводити в хорошому настрої і радості, в дусі подяки і єднання.

На Трійцю збирають лікарські трави, вважається, що вони наповнюються особливою силою. Їх збирають дбайливо, намагаючись не потривожити землю. Особливо гарною прикметою вважається в цей день потрапити під дощ - це несе удачу на цілий рік. В цілому дощ на свято - до багатого врожаю фруктів, ягід, грибів і зернових.

Раніше "Апостроф" публікував 10 найцікавіших фактів про Трійцю.