RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Штам COVID-19 "Дельта": що може дати повний захист і наскільки він небезпечний для України

Новий штам коронавірусу Дельта-класу несе для України чималу небезпеку, хоча випадків захворювання цим штамом в країні поки не фіксувалося.

Про це заявив лікар, провідний експерт МОЗ по боротьбі з коронавірусами Сергій Дубров в ефірі телеканалу "Україна 24", пише "Слово і діло".

"Він дуже небезпечний через високу контагіозність та клінічні прояви — крім класичних, це і кишкові розлади, і найнебезпечніше перебіг хвороби, яке не супроводжується температурою, а проявляється ринітом і слабкістю без температури. Цей перебіг дуже небезпечний, тому що люди з помірними проявами не дотримуються протиепідемічних заходів, не ізолюються і є джерелом для інфікування інших людей", - сказав він.

Поширення коронавируса "Дельта"

Більше 90 країн світу зафіксували поширення варіанта коронавірусу "Дельта". Це викликає стурбованість у Всесвітній організації охорони здоров'я, пише РІА Новини.

"В даний час ми знаємо, що в 92 країнах є варіант "Дельта". Цей варіант продемонстрував підвищене поширення", - сказала глава технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове.

Що допоможе захиститися

Препарати для профілактики коронавіруса захищають від штаму "Дельта" при проходженні всього курсу вакцинації.

"Що стосується ефективності вакцин, ми знаємо, що по відношенню до всіх варіантів, що викликають занепокоєння, включаючи варіант" дельта ", вакцини залишаються ефективними проти важких форм захворювання та смертності. Так що це дуже добра ознака", - сказала Марія Ван Керкхове, пишуть РИА Новости.

"Апостроф" раніше повідомляв, що жінки частіше, ніж чоловіки звертаються зі скаргами на реакції після вакцинації проти COVID-19.