RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Тимошенко, Рудик та Ольга Шарій - найперспективніші жінки-кандидати в президенти України - експерт

Аналізуючи рейтинг Фокусу "100 найвпливовіших жінок України" Валентин Гладких назвав прізвища жінок-політиків, які мають найкращі шанси на проведення успішної кампанії на наступних виборах президента.

"Оцінюючи перспективи жінок-політиків, які представлені в рейтингу та скоріше за все братимуть участь на наступних виборах, наразі, найкращі стартові позиції мають Юлія Тимошенко, Кіра Рудик та Ольга Шарій. В них є електоральна база, цілком конкретна медійна суб’єктність та фінансовий ресурс, що автоматично підвищує їхні шанси у порівнянні з іншими потенційними кандидатками.

Впевнений, що Юлія Володимирівна досі не втратила своїх президентських амбіцій, які підкріплюються монолітною парламентською фракцією і результатами місцевих виборів. Рудик за останній рік попри скандали залишається однією з найпомітніших керівників партій в українській політиці. А Ольга Шарій може замінити, як кандидата, свого чоловіка по якому відкрито ряд кримінальних проваджень. В неї буде 100% електоральний перетік" - вважає він.

Також експерт додає, що поки не бачить перспективних жінок кандидатів, які займають важливі державні посади та не відкидає можливих сюрпризів.

"Якщо брати жінок-чиновників, а саме міністерок чи очільниць ОДА, то вони не виділяються яскраво, а більше намагаються виконувати свої функції в рамках політичної системи в якій існують. Водночас, я не відкидав би можливості того, що ми отримаємо якусь несистемну кандидатку, які всіх здивує. Можливо, це буде хтось із медійних особистостей. Представниці шоу-бізнесу, або інфлюєнсерки мають високий рівень впізнаваності серед виборців та можуть спробувати свої сили", - резюмував політолог.