RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Після щеплення від COVID можна відчути ефект похмілля: лікарі розповіли, з чим це пов'язано

В Україні набирає обертів кампанія з вакцинації від коронавірусу і іноді після щеплень люди відчувають стан, схожий з похміллям.

Лікар-терапевт Ольга Мініна розповіла, що це не є патологією, пише "360".

"Розберемо, що таке похмілля. Похмілля - це інтоксикаційний синдром. Тобто алкоголь викликає деяке ураження нервової системи, після чого ми починаємо відчувати розбитість, втому, слабкість, спрагу, головний біль. А що таке щеплення? Щеплення - це активний препарат, який містить в собі частинки вірусу. І це нормально, що організм реагує саме так ", - пояснила медик.

Вона додала, що така реакція організму свідчить про те, що препарат працює і імунна система відповідає на частинки вірусу. Йдеться про той самий інтоксикаційним синдромі, що і при похміллі. Ці прояви неприємні, але не небезпечні.

Активно боротися з такими симптомами немає необхідності і краще просто провести якийсь час в ліжку. Однак тим, хто не має такої можливості, допоможуть прості засоби.

"Допоможуть прості заходи. Йдеться про прийняття таких препаратів, як парацетамол. Також варто зменшити фізичні навантаження. Ставитися до себе так, ніби переносите інфекцію в легкій формі. Обмеження точно такі ж, як якщо б ви природним шляхом захворіли на цю інфекцію. Пити побільше води, вивести з організму токсини таким чином", - додала лікар.

Також не зайвим буде прийняти антигістамінні препарати.

Раніше медик, нардеп, член комітету Верховної Ради зі здоров'я нації Вікторія Вагнер спростувала 7 міфів про щеплення проти COVID-19.