RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні стартувала подача документів до ВНЗ: що потрібно знати і які найбільш часті помилки

14 липня в Україні стартувала подача електронних заяв до вищих навчальних закладів.

"Апостроф" розповідає про те, що потрібно знати і як не зробити помилку.

Де і як подавати заяву

Подати заяву можна зі свого електронного кабінету, в якому можна було зареєструватися з 1 липня і пройти активацію.

У цьому році на бюджет можна буде подати не більше п'яти заяв, а на контракт не більше 30. В будь-якій заяві потрібно встановити його пріоритетність: від одного до п'яти. Один - найвища пріоритетність, п'ять - найнижча.

Які терміни подачі

Абітурієнтів просять не поспішати і не поспішати все зробити саме в перший день. Очікується, що через великий наплив абітурієнтів система буде перевантаженою.

Подати електронні заяви можна до 23 липня.

Типові помилки абітурієнтів минулих років

  • Часто замість випускників електронні кабінети реєстрували їх батьки або навіть бабусі. У таких ситуаціях нерідко вже нічого не можна змінити. Вступник вже не зможе скасувати і подати замість цих заяв інші.
  • Також часто вони намагаються реєструвати електронний кабінет на неіснуючу або заборонену в Україні адресу електронної пошти. Крім того, через неуважність вступники можуть плутати букви або цифри в адресі.
  • Вступник кілька разів вводить неправильний пароль при вході в кабінет і система блокує його на 15 хвилин.
  • Ще одна проблема - неякісні фото. Вступники часто надсилають не типове фото для документів, а особисті фотографії або роблять селфі. Потрібно переконатися, що документи збережені в форматах JPG (JPEG), а максимальний розмір кожного файлу - до 1 Мб.
  • Переможці міжнародної олімпіади, члени збірної України та інші абітурієнти для використання пільги під час вступу повинні вказати цей факт до подачі заяв.
  • Часто абітурієнти подавали заяву на спеціальність, на яку у них відсутній результат ЗНО з відповідного предмета. Уточнити список можна на сайті.
  • Вступники не звертають увагу на статус електронних заяв "Потребує уточнення". Такий напис дає зрозуміти, що ви ввели некоректні дані.

Нагадаємо, що для успішного вступу до ВНЗ важливо обрати навчальний заклад, де ваші шанси будуть максимальними.