Поблизу Києва запрацював безкоштовний реабілітаційний центр для дітей

новини компаній

Центр інклюзії та корекції "Єва" на 40 місць вже приймає відвідувачів, тут безкоштовно допомагають дітям, які пройшли лікування онкології, і дітям з інвалідністю. Центр розташований в передмісті Києва, серед соснового лісу в селі Петропавлівська Борщагівка. В "Єві" працює 8 спеціалістів: логопед, корекційні психологи, реабілітологи (в басейні і в залі ЛФК), арт-терапевт і масажист. Центр працює за підтримки холдингу TECHIIA.

Про це пишуть "Економічні новини".

Тут надають допомогу дітям з інвалідністю з діагнозами:

- ДЦП різних форм

- синдром Дауна

- РАС

- дитячий аутизм

- психічні розлади

- затримка мови

- вади слуху

- порушення опорно-рухового апарату

Також допомагають повернутися до нормального життя дітям, які пройшли або проходять лікування онкології, якщо реабілітацію дозволяє і рекомендує лікуючий лікар.

"Центр "Єва" фактично почався кілька років тому як програма реабілітації в басейні для дітей, які пережили лікування онкології. Віддача і професіоналізм реабілітологів дала помітні результати відвідувачам, і за допомогою холдингу TECHIIA ми переросли в повноцінний центр інклюзії та корекції з набором різнопланових фахівців", - розповідає Світлана Єжова, директор Центру "Єва".

З березня 2021 в "Єві" вже надали допомогу 120 дітям. Їх ділять на курси по 40 дітей, з кожним курсом працюють два місяці. При необхідності після перерви можна записатися на повторний курс. Всі заняття безкоштовні.

"Ми з партнером Юрою Лазебніковим майже два роки фінансували програму реабілітації в басейні, тому що вона давала реальні результати - після курсу діти виходили з басейну на власних ногах. Тому, коли з'явилася ідея масштабувати проект в професійний центр, ми погодилися профінансувати його діяльність. Такий спектр послуг діти, які цього потребують, навряд чи отримають в іншому місці. Тим більше, безкоштовно", - коментує Олег Крот, керуючий партнер холдингу TECHIIA.

У "Єві" працюють з дітьми віком від 3 до 18 років. Зараз триває запис на курс, який розпочнеться у листопаді. Деталі - на сторінці "Єви" у Facebook, або за телефоном, що вказаний там же. Адреса центру: с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Шевченка, 98.

TECHIIAміжнародна диверсифікована холдингова компанія. Об'єднує більше 10 бізнес-проектів і 1000+ співробітників. Працює в напрямках кіберспорт, ІТ-продукти, ІТ-сервіс, венчурна студія, виробництво і дистрибуція кіберспортивного мерчу і аксесуарів, будівництво інфраструктурних об'єктів, послуги зі збору даних за допомогою БПЛА і їх аналіз. Офіси компаній розташовані на Кіпрі, в США і Україні. Соціальні ініціативи холдинг реалізує через громадську організацію "Фундація Течія". З 2018 засновники TECHIIA інвестували в благодійні проекти понад 12 млн грн, з березня 2021 профінансували діяльність центру "Єва" на більш ніж 1,3 млн грн.