RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Українські реалії далекі від досвіду Ізраїля - Андрій Білецький

Команді Зеленського недоцільно порівнювати свої ініціативи з розробки оборонної стратегії України із прикладом Ізраїлю.

Про це у своєму відео розповів лідер Національного Корпусу Андрій Білецький.

За його словами, недавня заява міністра закордонних справ Дмитра Кулеби про те, що Україна повинна перестати сподіватися на Захід і має за прикладом Ізраїлю ставати гнучкою мілітаризованою країною, - "смішна, хоча і не значить, що неправильна".

"Ізраїль справді варто вважати за взірець з побудови національної держави, але справа в тім, що озброєний народ-нація, це коли кожен громадянин готовий захищати націю у будь-яку хвилину, тому що він відслужив у армії, має військову спеціальність, є резервістом і готовий йти в бій за закликом країни. Як подібна модель може співіснувати з тими всіма пацанами, які засіли у кабінетах влади, і не служили в армії та ухилялися від призову під час початку російсько-української війни? Як таку модель суспільства можуть будувати особи, які хочуть на керівних посадах лише "стригти купони", але не бажають виконувати свого військового обов’язку перед Батьківщиною в часи загрози її існуванню?", - сказав Білецький.

Політик навів приклад тринадцяти прем’єр-міністрів Ізраїлю, з яких тільки двоє - Бен-Ґуріон і Голда Меїр - не служили в армії. Лідер Нацкорпусу зауважує, що в країні всі, хто займають політичні чи державні посади – навіть жінки – віддали свій борг Батьківщині.

"А ви ж вважаєте, що будете жирувати і бігати по концертах у той час, як хтось інший за вашу владу повинен вмирати. Це не досвід Ізраїлю. Я вірю, що чи раніше чи пізніше Україна піде шляхом Ізраїлю, або може знайде свій правильний український шлях, шлях справді озброєного народу-нації, але для цього до влади повинно прийти покоління, яке справою довело, що воно готове захищати країну, навіть ціною власного життя", - заявив Андрій Білецький.