RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У Кароліно-Бугазькій ОТГ під Одесою зареєстрували майже 1500 фіктивних виборців для участі в перевиборах

Кількість фіктивно зареєстрованих виборців в Кароліно-Бугазькій ОТГ налічує "не менше 1450 осіб".

Про це інформує місцевий сайт Затока.Інфо з посиланням на повідомлення в Facebook ексголови Білгород-Дністровської районної виборчої комісії Юрія Янева, пишуть "Новини Овідіополя".

При цьому експерт зазначає, що кількість голосів, необхідна для перемоги кандидата на посаду голови: 750-850 голосів, на посаду депутата: 50-70 голосів. Таким чином Юрій Янев вважає повторний виборчий процес в Затоці та Кароліно-Бугазі "профанацією".

За даними Затока.Інфо, на повторні вибори в Кароліно-Бугазькій ОТГ зареєструвалися понад 40 кандидатів у депутати. П'ятеро подали документи на реєстрацію кандидатом на пост сільського голови, один з них вже зареєстрований.

"Документи, подані в комісію ще чотирма громадянами, розглядаються в установленому Законом порядку в чітко визначені терміни", - повідомив Затока.Інфо голова Кароліно-Бугазької сільської виборчої комісії Олексій Байрак.

Однак, за даними сайту, в комісії деякі її працівники зазначають, що, не дивлячись на належне технічне забезпечення СТВК, фінансово громада на сьогодні до проведення виборів 31 жовтня "абсолютно не готова".

Водночас пише Затока.Інфо: "В ході підготовки до виборів, один з громадян, нинішній голова Білгород-Дністровського районної ради Григорій Мельниченко вже почав агітаційну кампанію ДО реєстрації як кандидат в порушення виборчого Кодексу України. За даними на сьогодні одеська обласна ОПОРа даного факту "не помітила". З цілком очевидних причин редакція Затока.Інфо обґрунтовано сумнівається, що пан Мельниченко не задіє адмінресурс".