RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Працював професіонал: перший заступник голови МВС розповів про розслідування замаху на Шефіра

Замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра - справа рук професіонала, але в МВС не сумніваються, що вже незабаром слідство просунеться в розслідуванні цієї резонансної справи.

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в інтерв'ю "РБК-Україна".

Він зазначив, що проведено безпрецедентний комплекс оперативно-слідчих заходів і певна частина з них ще триває. На предмет виявлення можливих речових доказів був ретельно вивчений район злочину (430 гектарів місцевості).

"Окремі ділянки згідно ймовірного маршруту відступу злочинця ми пройшли навіть двічі. І навіть під час другого огляду ми знайшли додаткові речові докази", - розповів Єнін.

Він додав, що в справі призначено близько 30 експертиз, триває аналіз величезного обсягу даних, здобутих з відповідних камер.

"Хотів би підкреслити, що наше завдання і в цьому випадку і в багатьох інших було б значною мірою спрощене, якби в нашій державі функціонувала система автоматичного підключення органів поліції до всіх камер, які розміщені в тій чи іншій місцевості", - заявив заступник міністра внутрішніх справ.

Він зазначив, що "працював професіонал" і додав, що поки не хоче давати додаткових коментарів щодо основних доказів речового характеру, які є на сьогоднішній момент, щоб не нашкодити слідству.

"Але я більш ніж упевнений, що поліція в цьому випадку спрацює на "відмінно", і ми зможемо повідомити суспільству вже найближчим часом про просування в розслідуванні цього резонансного кримінального провадження", - запевнив Єнін.

Читайте також матеріал "Апострофа": Шефір та "кабан, що біжить": 5 ключових питань до замаху на радника Зеленського.