RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Як працює транспорт в "жовтій" і "червоній" зоні: є одна ключова відмінність

З сьогоднішнього дня, 21 жовтня, в Україні почали діяти нові правила перевезень пасажирів між областями. У регіонах з "жовтим" рівнем достатньо пред'явити документ про повний курс вакцинації або про отримання 1 дози, при в'їзді в "червоні" допустять тільки при повному курсі вакцинації.

Пасажирські рейси в регіонах, яким присвоєно "жовтий", "оранжевий" або "червоний" епідеміологічний статус будуть дозволятися тільки при наявності у всіх водіїв і екіпажу того чи іншого виду транспорту одного з наступних документів:

COVID-сертифікат, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації. У разі, якщо рейс здійснюється в регіоні або регіонах, яким присвоєно "жовтий" статус, досить буде підтвердження отримання водієм або членом екіпажу однієї дози вакцини від коронавірусної інфекції.

Міжнародного, внутрішнього сертифікату або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 одною дозою вакцини або двома дозами вакцини, які дозволені ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях. Або ж негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або видужання особи від зазначеної хвороби. Документ повинен бути підтверджений за допомогою Єдиного державного вебпортал електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу "Дія"

При цьому негативний результат ПЛР-тесту дійсний протягом 72 годин.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів.

Раніше ми також повідомляли, що ще одна область України перейшла в "червону" зону .