Закриття кордонів ЄС: експерт розповів, за допомогою якого документа українці зможуть їздити в Європу

Європа може посилити правила в'їзду для українців, однак повністю для громадян нашої країни не закриється.

Про це говорить "Апострофу" заступник голови Комітету з туризму Торгово-промислової палати України Володимир Царук.

"Повне закриття кордонів? Навряд чи до цього дійде. Зараз авіакомпанії відновили рейси до ЄС і збільшують їх кількість. Вони не будуть знімати рейси і возити "повітря", адже це економічно невигідно. Буде посилення правил в'їзду, але від українців Європа не закриється", - пояснює експерт.

Частина країн Європи пускає до себе навіть туристів з "червоної зони", якщо вони нададуть необхідні документи - найпоширеніший - ковід-сертифікат, проте в деяких країнах є і додаткові умови.

"Молдова і Грузія в "червоній зоні" (хоча не так давно ще були в "зеленій", - "Апостроф") і їх громадян пускають з додатковими ПЛР-тестами", - додає Володимир Царук.

Таким чином, вакцина дає перепустку до Європейського Союзу навіть після виключення з "зеленої зони".

і підходи, які є в Європі щодо подорожей, припускають наявність вакцинації у туристів. Всі сподіваються, що вакциновані люди матимуть можливість подорожувати. Кордони не планується закривати ні в Україні, ні в країнах ЄС", - говорить "Апострофу" голова Всеукраїнської асоціації туристичних операторів України Ігор Голубаха.

Читайте матеріал повністю: Кінець перепустками в Парижі: як українцям потрапити до Європи після вильоту з "зеленої зони".