RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ветерани війни з Росією та активісти вимагали під ОГП покарати винних в Іловайській трагедії - ЗМІ

У вівторок, 26 жовтня, ветерани війни з Росією та громадські активісти провели мітинг під Офісом Генерального прокурора України. З плакатами "Вимагаємо покарати зрадників України!", "Корбан та Філатов агенти Кремля", мітингувальники вимагали від генерального прокурора Ірини Венедиктової завершити розслідування Іловайської трагедії.

Про це пише "Голос".

На переконання громадського активіста з Дніпра Михайла Корольова, цієї трагедії не сталося б, якби не "зрада кількох високопосадовців, зокрема генерала Руслана Хомчака, а також нинішніх керівників міста Дніпро – Бориса Філатова та Геннадія Корбана", йдеться у матеріалі.

"Ми сьогодні не хочемо, щоб були такі котли, щоб нас з вами, людей призовного віку, агенти Кремля, що засіли у владі, вбивали, вставляючи ніж у спину. Ми готові воювати з ворогом у відкритому бою. Але ворог зараз перебуває тут, у тилу. У Дніпрі агентура Кремля, агенти ФСБ, які до Революції Гідності працювали з владою Януковича, займалися вбивствами на замовлення, вбивали своїх друзів, бізнес-партнерів, забирали майно, зараз повністю узурпували владу в місті. Це Геннадій Корбан і Борис Філатов, міський голова Дніпра", - наголошує Михайло Корольов.

Ветерани голосно вимагали зустрічі з Іриною Венедиктовою, перед входом до офісу Генпрокурора демонстрували фільм про Іловайську трагедію, в якому з відкритих джерел зібрали матеріали та "свідоцтва про співучасть Геннадія Корбана та Бориса Філатова у провалі Іловайської операції".

"Це факти державної зради та співпраці з російськими окупантами", - наголосив на мітингу Корольов.

Ветерани дали чіткі терміни Офісу Генерального прокурора для завершення розслідування та притягнення злочинців до відповідальності. Подібні запобіжні акції будуть проведені також під будівлею СБУ та Міністерства внутрішніх справ.