RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Мінцифра назвала ключову проблему COVID-сертифікатів: нагромадилося багато поганих історій

У Мінціфрі розповіли, в чому основна проблема з українськими COVID-сертифікатами.

Про це повідомив на своєму офіційному Telegram-каналі голова відомства Михайло Федеров.

За його словами, нині вже накопичилося безліч історій з помилками та некоректною роботою COVID-сертифікату.

"Нагадаю, що ми зробили це рішення всього за 2 місяці - у це не вірили наші партнери ні в ЄС, ні в Україні. 24/7 - і ми зробили сервіс, за допомогою якого сотні тисяч українців успішно їздять до інших країн", - наголосив міністр.

Наразі спостерігається пік нової хвилі коронавірусу, через що регіони України один за одним опиняються у "червоній" зоні. Це підвищує попит на подібні послуги (COVID-сертифікат) всередині країни. Більше сертифікатів – більше помилок та збоїв.

Ключова проблема в цій справі, за словами Федєрова, полягає в тому, що виправити ці помилки може лише лікар, який робив щеплення. Такими є норми чинного законодавства.

"У нас вже накопичилося багато поганих реальних історій, коли ми знаходимо лікаря в поїзді або будимо його вночі, щоб людина змогла полетіти з сертифікатом", - розповів Федеров і додав, що лікарів при цьому звинувачувати не варто, тому що вони зараз працюють у найскладніших. умовах.

У зв'язку з наявністю цієї реальної проблеми, Мінцифра спільно з МОЗ та НСЗУ чітко класифікувала ці помилки. Регулярно проводяться навчання лікарів.

Найбільш поширені помилки - це неправильне вказування серії та кодів вакцин (це необхідно для уникнення введення лівих записів), номерів вакцинації, створення дублюючих записів або неповні дані в електронній системі охорони здоров'я.

У Мінцифрі шукають способи розвантажити процес та зробити його максимально автоматизованим.

Раніше ми також повідомляли про те, як отримати СOVID-сертифікат, якщо немає біометричного паспорта.