RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Активісти звинуватили Філатова та Корбана у співпраці з Кремлем та державній зраді

Мер Дніпра Борис Філатов та його бізнес-партнер Геннадій Корбан "є винуватцями загибелі сотень українських добровольців у боях під Іловайськом у серпні 2014 року".

З такою заявою в ефірі телеканалу "Правда Тут" виступив Михайло Корольов, керівник громадської організації "Єдність України", пишуть "Українські новини".

За словами Корольова, Корбан та Філатов у 2014 році були заступниками голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського та брали безпосередню участь у формуванні добровольчих батальйонів. Частина безпосередньо підкорялася Корбану і Філатову. І 5 серпня 2014 року "на нараді в будівлі Дніпропетровської ОДА Корбан дав наказ добровольцям йти на штурм Іловайська".

"Я думаю, це була спеціально розроблена операція агентури ФСБ разом із зрадниками з українського боку. Вони зібрали всіх добровольців, бо розуміли, що якщо ці добровольці зараз займатимуться розвитком України, це порушить їхні плани. Тому вони зібрали добровольців в одному місці, відправили в Іловайськ. Спочатку генерал Хомчак затримав вихід наших добровольців, хоча часу було дві доби на евакуацію – з 24 по 26 серпня. І потім, коли вже добровольці потрапили в оточення, він дає команду виходити цим кривавим коридором. Тут була просто підла зрада, просто вбивство нишком", - говорить Корольов.

"Геннадій Корбан мав у своєму розпорядженні розвіддані, згідно з якими проти добровольців Росія мала намір використовувати регулярні війська. Але все одно послав добровольців під Іловайськ", - йдеться у матеріалі.

"Добровольчі батальйони не мали права воювати проти регулярної армії Росії. У них інші цілі. Корбан володів усією інформацією", - зазначає Корольов.

За словами активіста, "Корбан є агентом російського впливу в Україні. Був завербований ФСБ ще у 90-х роках. І зараз веде підривну діяльність проти держави".

Свої відомості про злочинну змову, що призвели до трагедії під Іловайськом, Корольов та учасники російсько-української війни вже передали Генеральному прокурору України Ірині Венедиктовій, голові СБУ Івану Баканову та секретарю РНБО Олексію Данилову. Активісти провели мітинг під Офісом Президента.

"Я звернувся до Президента України, щоб він узяв розслідування цієї трагедії під особистий контроль. Я вірю, що Президент на боці українського народу. Я звернувся до правоохоронних органів, щоб вони нарешті почали розслідувати цей страшний злочин", - підсумував Корольов.