RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Чорна п'ятниця" в Україні: дата старту розпродажів, схеми обману та поради шопоголікам

26 листопада по всьому світу стартує розпродаж, який усі називають "Чорна п'ятниця". Шопоголіки та продавці з нетерпінням чекають на цей день Х. Однак у цій погоні за хорошими знижками варто бути уважними і не встигнути розтратити всі гроші.

"Апостроф" розповів, як українцям уникнути непотрібних витрат.

Найпоширеніші обмани продавців на "Чорну п'ятницю":

1.Цього дня не буде ходових товарів та певних розмірів. На полиці будуть виноситися найдешевші аналоги.

2. За словами соціологів, люди здатні витратити цього дня близько 100 доларів, і планують купити (нову сорочку — 15% опитаних, черевики — 10%, рукавички — 10%, шубку — 10%). Таким чином, продавець замовляє дешеві товари у відповідному відсотковому співвідношенні, ставить на неї завищену ціну, а на день "Чорної п'ятниці" робить знижку 20-80% вартості.

3.Продавці роблять банери: "Тільки у нас такі знижки", "Не пропустіть знижки 70%". Але в таких магазинах можуть бути лише кілька товарів зі знижками, а решта – абсолютно марні товари.

4.У магазині виставляють якісний товар за низькою ціною, але просять передоплату, нібито як страховку, що товар за накладеним платежем буде викуплений зі служби доставки, через день оголошення та обліковий запис автора зникає, номер деактивується.

5.Продавці найчастіше переклеюють цінники, на яких закреслено накручену ціну, а актуальна ціна видається за знижкову.

6.Деякі мережі влаштовують знижки трохи раніше за "Чорну п'ятницю". Саме так вони позбавляються величезної хвилі шалених покупців і змушують усіх, хто пропустив знижки, купувати за звичайною ціною. Навіть у "Чорну п'ятницю".

Як встояти перед натиском бонусів:

- Ведіть облік своїх доходів та грамотно розподіляйте фінанси. Не варто купувати зайві чоботи, але при цьому тиждень є одну вівсянку.

- У день покупок не беріть кредитну картку, користуйтесь готівкою. Візьміть певну суму з собою, щоб не піддатися спокусі.

- Якщо вам сподобався товар, то ще раз добре обміркуйте. Можливо, нова кофтинка не зовсім підходитиме під стиль вашого одягу.

- Також варто зробити генеральне прибирання своєї шафи. Тоді ви зрозумієте скільки речей ви купили необдумано, адже вони висять на вішалці котрий рік.

У цей день не беріть дітей. Вони найбільш схильні до маніпуляцій і розмірковують емоціями. Продавці розставляють на полиці гарні дитячі товари, які одразу привертають їхню увагу.

Раніше ми писали про те, як не купуватися на фейкову знижку .