RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Транспортний" карантин в Україні: чи має право водій не пускати пасажирів у салон

Водій маршрутного автобуса чи таксі не має права заборонити пасажиру зайти до салону транспортного засобу в умовах "транспортного" карантину в Україні.

Про це повідомляє юридична кампанія "Дорожній адвокат".

Так, стаття 44 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає адміністративну відповідальність за порушення правил карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних норм та правил – відповідальність передбачає штраф від 17 000 до 170 000 гривень.

Водночас, водій є найманим робітником, який зобов'язаний виконувати свої обов'язки щодо перевезення пасажирів, які перебувають у салоні маршрутного транспорту - відмова означає порушення трудової дисципліни. У цьому випадку до водія застосовують санкції, аж до звільнення з роботи.

Крім того, українські суди, розглянувши низку випадків, коли водії з різних причин відмовляли пасажирам у проїзді в період карантину, ухвалили – жоден водій не має права силою перешкодити пасажиру зайти до салону, зайняти своє місце та доїхати до точки призначення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україні розпочалися рейди на дорогах – усі виявлені порушники повинні будуть заплатити штрафи у розмірі не менше 17 тисяч гривень.