RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Одіозного "беркута" Александрова хочуть призначити в Укрзалізницю - ЗМІ

Володимира Александрова можуть призначити на посаду заступника начальника Головного управління Воєнізованої охорони АТ "Українська залізниця".

Про це повідомляє громадська організація "Антикорупційний блокпост".

В матеріалі на сайті організації говориться, що Володимир Александров готується обійняти посаду заступника начальника "ВОХРу" - структури, яка знаходиться в складі АТ "Українська залізниця" та забезпечує безпеку і охорону вантажів, що перевозяться залізничним транспортом.

Володимир Александров відомий тим, що очолював Київський спецпідрозділ "Беркут" в 2007-2013 роках та запам’ятався постійним тиском на активістів та журналістів.

"Александров був настільки відданою людиною злочинній владі Януковича і настільки хотів "вислужитися", що був звільнений з посади міністром внутрішніх справ Захарченком за те, що за його наказом було незаконно затримано 40 і побито 11 активістів, які хотіли вберегти "Гостинний двір" на столичному Подолі від забудови, в 2013 році. Проте, пізніше на невеликий термін був повернутий на посаду. В подіях Революції Гідності активної участі з боку правоохоронців не приймав" - зазначається в повідомленні.

Зараз відбувається розгляд по суті, кримінальної справи по обвинуваченню Александрова в Подільському районному суді м. Києва.

"На Александрова навіть було відкрито кримінальну справу №12013110070001353 за підозрою в ст. 340 – незаконне перешкоджання організації та проведенню зібрань, ст. 346 – умисне нанесення громадському діячу легких і середніх тілесних ушкоджень та побої, ст. 351 – невиконання посадовою особою законних вимог народного депутата і депутата місцевої ради, ст. 365 – перевищення влади і службових повноважень. Йому було повідомлено про підозру – справа розглядається в суді. Александрову загрожує до 8 років позбавлення волі", -зазначається в матеріалі.

"Александров також запам’ятався неадекватною поведінкою та жорстоким поводженням і командуванням на акціях протесту в період з 2010 по 2013 роки. Насамперед це відбувалося на акціях протесту "афганців", мітингах на підтримку Юлії Тимошенко та демонстраціях "День Гніву" організації "Спільна справа". Відмітився нападом на журналіста "Нового каналу", який фільмував дії правоохоронців та вимагав судити працівника ЗМІ за 5 статтями кримінального кодексу" - говориться в розслідуванні громадської організації.