RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, що робитимуть із мігрантами на кордоні з Білоруссю

Українські прикордонники, які напередодні провели навчання на кордоні з Білоруссю, у разі потреби будуть використовувати виключно гуманні методи проти мігрантів.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

За словами керівника прес-служби Державної прикордонної служби України Олега Бойка, така м'яка реакція не стосуватиметься "зелених чоловічків" без розпізнавальних знаків, якщо вони раптом з'являться на наших кордонах.

"Якщо з'являться "зелені чоловічки", то буде адекватна реакція. Мігранти, по суті, є мирними жителями, які потрапили у складні обставини або обдуреними країною-транзитером. А "зелені чоловічки" – це інша ситуація та інше реагування", - сказав Бойко.

Він уточнив, що щодо проведення на кордоні з Білоруссю спецоперації відбулося засідання міжвідомчого координаційного штабу. На ньому обговорювали як діяти, якщо незаконні мігранти потраплять на територію нашої країни.

"Ми розуміємо, що незаконні мігранти - це не диверсанти, не бойовики. Тому на засіданні міжвідомчого координаційного штабу йшлося про те, щоб ми застосовували гуманні методи реагування на цю ситуацію", – додав він.

Крім того, застосовувати зброю прикордонники будуть лише у крайніх випадках, "якщо є загроза життю чи здоров'ю бійців вбрання".

Раніше ми писали, що в Білорусі на кордоні знайшли мертвим мігранта.