RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Скасування прописки в Україні: як пенсіонеру зареєструвати нове місце проживання

Українським пенсіонерам пояснили, як зареєструвати місце проживання без інтернету. Адже у грудні набрав чинності закон про скасування прописки у паспорті.

Про це повідомляється на порталі Napensii.ua.

Тож, якщо у пенсіонера немає електронного підпису, за потреби реєстрації нового місця проживання можна звернутися в органи місцевого самоврядування, центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), до посадовця керуючої компанії чи об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, а також житлово-будівельного кооперативу.

Відповідно до документа про скасування прописки в паспорті, штамп, як і паперова довідка про місце реєстрації до ID-картки - тепер необов'язкові.

Для реєстрації потрібен електронний підпис, завдяки якому можна увійти в електронний сервіс держпослуг "Дія". Там необхідно обрати пункт "Реєстрація місця проживання", заповнивши відповідну заяву. При цьому власник житла, де проживає особа, має підтвердити запит, надавши дозвіл на реєстрацію.

Нові дані про місце проживання мають автоматично з'явитися у реєстрі територіальної громади. Так само автоматично відбудеться зняття з попереднього місця реєстрації.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з 1 грудня в Україні запустять бета-тест зміни місця проживання онлайн на порталі "Дія".