RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Зимовий відпочинок в Україні: названо ТОП-8 гірськолижних курортів

У Державному агентстві України з туризму назвали 8 найпопулярніших вітчизняних гірськолижних курортів, куди вважають за краще їздити на зимові свята.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на прес-службу відомства.

Більшість цих курортів розташована в західній частині України, ще один - у центрі, в Черкаській області.

Буковель, Івано-Франківська область

Найвідоміший та технічно оснащений гірськолижний курорт України з трасами для спортсменів будь-якого рівня. Вирушаючи сюди не потрібно перейматися, чи сніг випаде – завдяки сніговим гарматам його достатньо протягом усього сезону.

До послуг туристів пропонуються 62 траси загальною довжиною 65 кілометрів. З них:

  • 12 простих, 42 середньої складності та 8 складних для професійних спортсменів;
  • 16 підйомників, з яких 15 крісельних та 1 бугельний.

І діти, і дорослі будуть у захваті від відвідування зоопарку в комплексі Гуцул Ленд, де в природних умовах живуть свійські, екзотичні та дикі тварини й птахи. Крім того, туристам рекомендують скористатися оглядовим витягом, щоб насолодитися неймовірними видами. З гори видно і затишні гуцульські села, і безкраї карпатські ліси.

Драгобрат, Закарпатська область

Цей найбільш високогірний курорт України розташований на стику хвойних лісів та зони альпійських лугів. Його найвища точка на горі Стіг досягає висоти 1707 метрів. На Драгобраті сніг з'являється першим і лежить довше.

Для туристів тут облаштовано 9 трас загальною довжиною 10 км. Одна з них проста, для дітей та новачків, 5 – середньої складності та 3 складних, для професійних спортсменів. Також тут є 11 витягів, з яких 2 крісельних та 9 бугельних.

Курорт відомий фрістайл-трасами світового значення. Деякі з них прокладені через ліс, тому любителям екстремального лижного спорту тут буде цікаво. Також на курорті можна покататися на снігоходах, ратраці чи конях.

Славське, Львівська область

Курорт з м'яким гірським кліматом та розвиненою інфраструктурою, розташований за 130 кілометрів від Львова, відомий офіційним центром гірськолижного спорту, адже саме тут тренується Олімпійська збірна України. Тут розташовано 11 трас різного рівня складності. Основні траси курорту обладнані на схилах гір Тростян, Погар, Високий Верх, Кремінь та Менчіл.

Загальна довжина спусків – 22 кілометри.

Пилипець, Закарпатська область

Курорт розташований біля підніжжя гір Гімба та Магура-Жіда та вважається колискою українського фрірайду. Є тут і обладнані траси для новачків та просунутих лижників, а також траси для шанувальників бігових лиж. Висота – 700 метрів над рівнем моря.

Протяжність 8 місцевих гірськолижних трас – 20 км. Більшість із них розташовані на горі Гімба. На цьому курорті немає штучного засніження, а це означає, що відпочинок залежить від погодних умов.

У Пилипці функціонує чимало веб-камер, за допомогою яких можна відстежувати стан трас. Це дозволяє переконатися в наявності снігу, перш ніж вирушати у подорож.

Красія, Закарпатська область

Цей гірськолижний комплекс на схилі однойменної гори у Вишці підходить як для спортсменів, так і для сімей з дітьми. Приїжджати сюди можна з грудня та до середини квітня. На курорті є 4 траси, з них 2 "сині" для новачків, одна "червона" для досвідчених спортсменів та одна основна – найдовша в Україні завдовжки 3,5 кілометри, з різними ділянками складності.

Плай, Львівська область

Курорт розташований у центрі Карпат, тут функціонує 6 гірськолижних трас. На курорті є сучасна інфраструктура - кафе, ресторан, спа-центр, сауни, басейни. Крім того, на території комплексу є музей Бойківської та Гуцульської культур.

Водяники, Черкаська область

Гірськолижний спортивно-оздоровчий комплекс розташований у самому центрі України. Цей досить молодий курорт, який існує ще з січня 2009 року - тут розташовані 3 гірські траси загальною довжиною 2 кілометри, а також трампліни та траса для сноубордингу.

Мигове, Чернівецька область

На даному курорті розташовані 4 гірськолижні траси, одна з яких оснащена спеціально для сноубордистів. Загальна довжина трас – близько 3,5 кілометра.

Раніше ми повідомляли, що на гірськолижних курортах в Карпатах очікуються значні опади у вигляді снігу.