RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Шахраї вигадали новий спосіб виманювати гроші в українців: як працює "схема"

Кібершахраї обманюють, переважно, людей літнього віку, які погано знаються на сучасних технологіях і звикли вірити “офіційним” дзвінкам. Тим часом, зловмисники придумали нову схему шахрайства, націлену також і на молоде покоління.

Про це повідомляє GSMinfo.

Мова йде про масове створення сайтів, на яких за знижками продають білети на концерти та інші заходи, аудиторією яких є молоді люди. Їх активно рекламують за допомогою соцмереж та месенджерів.

Як працює схема?

  1. Людина потрапляє на сайт і оформляє покупку квитка, їй пропонується заповнити спеціальну форму, що включає платіжну інформацію покупця.
  2. За першої спроби з’являється помилка і жертві пропонується спробувати ще раз.
  3. При наступному заповненні приходить СМС-повідомлення з кодом, який нібито необхідний для проведення покупки. Але насправді він потрібен шахраям для переказу коштів на свої рахунки. При цьому номер картки, CVV та інші дані вже вкрадені – при першій спробі оплати, що “не спрацювала”.

Повідомлення про помилку може приходити доти, доки на рахунку жертви не залишиться коштів. Транзакції здійснюються різними сумами. За відсутності push-повідомлень про дії з рахунком людина може за короткий проміжок часу позбутися всіх своїх заощаджень.

Раніше ми писали, що шахраї придумали нову схему з "ковідною" тисячею.