RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Мешканцям будинку, що постраждали від вибуху газу в Кропивницькому, квартири відновлять з бюджету - ОП

Усі квартири, які постраждали внаслідок вибуху газу в житловому будинку у Кропивницькому, будуть відновлені за рахунок коштів із резервного фонду міста та області. У разі потреби буде задіяний і державний бюджет.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, який зранку 3 лютого працює на місці аварії.

"Ситуація на контролі у Президента Володимира Зеленського, голові області доручено якнайшвидше почати відновлювати будівлю. Сьогодні до 15.00 мають бути попередні висновки щодо того, коли можна розпочати роботи", - наголосив Тимошенко.

Заступник голови ОП вже поспілкувався з сім'єю загиблого і планує зустрітися з мешканцями постраждалих квартир, яких тимчасово розселено у готелі, щоб оцінити надані умови проживання.

"Наше завдання - швидко відновити людям домівки та допомогти потерпілим, яким потрібна медична допомога", - зазначив він.

Біля будинку вже розгорнуто обігрівальний пункт, а з Дніпра, за даними Тимошенка, вже прибула група фахівців з дитячих опіків. Вони консультуватимуть місцевих медиків.

Раніше повідомлялося, що внаслідок вибуху побутового газу в дев'ятиповерховому будинку в Кропивницькому загинула одна людина, ще троє постраждали. Серед постраждалих – один дорослий та двоє дітей. Дівчатка 8 та 13 років отримали опіки від 10% до 35%.

Тимошенко повідомив також, що за фактом вибуху вже порушено кримінальну справу та створено комісію "Нафтогазу", яка має встановити причину вибуху.