RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Інших варіантів немає: експерт розповів, як Україні протистояти фейкам про вторгнення Росії

У зв'язку з можливим військовим вторгненням Росії в Україну, в мережі швидко поширюється дезінформація та відбувається нагнітання панічних настроїв українців. Офіційні особи, у тому числі президент України Володимир Зеленський, усіляко намагається заспокоїти націю.

Про те, якою була реакція Володимира Зеленського на нагнітання паніки, розповів "Апострофу" експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Микола Капітоненко.

"Можливо, були окремі шорсткості чи невдалі формулювання, але у діалозі із західними державами позиція була правильна. Було сказано, що підстав для паніки немає, нагнітати ситуацію не потрібно, це не сприяє українським інтересам та завершенню кризи загалом. Зеленський цю лінію витримав до кінця, і якщо вторгнення не буде, то президент набере бали за таку поведінку під час кризи", - пояснив експерт для "Апострофа".

Він вважає, що зараз не існує інших варіантів реакції на поточну ситуацію.

"Звинувачувати в подвійній грі американців чи британців на тлі того, що вони нас підтримують, постачають зброю, сенсу немає. Ці країни діють у межах своїх інтересів та відповідальності і можуть дбати про життя власних громадян, дипломатів і приймати відповідні рішення", - стверджує Капітоненко.

Раніше "Апостроф" повідомляв про причини того, навіщо західні ЗМІ пишуть фейки про військове вторгнення в Україну.