RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Обіграти Путіна чи залякати українців? Рєзніков розповів, навіщо західні ЗМІ пишуть фейки про вторгнення

Західні ЗМІ постійно продукують публікації, пов'язані з можливим військовим вторгенням Росії в Україну. Дехто вважає, що це навіювання паніки, а самі ж ЗМІ кажуть: "Ми хочемо обіграти Путіна в його власній грі".

Про те, як новини із Заходу впливають на українців та Україну, розповів міністр оборони Олексій Резніков у своєму інтерв'ю.

"З одного боку, це привернення уваги світової спільноти. У жовтні минулого року, здається, у Washington Post і Politico вийшли дві публікації, які підбадьорили весь світ, світ "прокинувся" і сказав: "Вау, в Україні скоро буде війна?!" - сказав Резніков.

Водночас додав, що війна в нашій країні триває ще з 2014 року з початку окупації Криму, Севастополя та розвитку подій на сході України.

"Але дякую, що ви (Захід, - ред.), хай і через вісім років, але цю "новину" помітили. Найважливіше, що це підбадьорило вас і стало предметом вашого порядку денного. Тому так, з одного боку, нам це допомагає. Ми стали отримувати чудові пакети та обсяги допомоги, грошової, політичної, економічної і, найважливіше, з військово-технічної частини – це озброєння та боєприпаси", - пояснює "плюси" ситуації міністр.

Однак є й інша сторона монети: інформаційний шум, паніка, яка швидко поширюється, негативно впливає на фінансові ринки. До того ж Росія теж користується дестабілізацією в Україні.

"Нам треба утримувати курс гривні, нам треба пояснювати: народ, у нас з економікою все добре, у нас найвищий показник ВВП минулого року, у січні перевищення на майже 10 мільярдів надходжень до скарбниці від запланованого, зазвичай невисокого цього місяця. І багато інших показників: у нас все добре із запасами вугілля, ми захищені з енергетики тощо", - заспокоює Резніков, додаючи, що в медіа недостатньо балансу, адже викривлення йде в бік тривоги.

Він вважає, що коли в людей недостатньо різносторонньої інформації, вони схильні "будувати немислимі сценарії".

"Громадянські люди мислять інакше, ніж військові. Побачать БТР на вулиці, які вивели для тренування, для навчань і буде паніка: мовляв, щось трапилося. Мені розповідали, як у прикордонних містах так вивели БТРи і люди вибігли вночі до банкоматів знімати гроші. Тому в нас як у представників уряду, президента, парламенту, всіх, хто відповідає за країну, головне завдання – зберегти баланс", - резюмує міністр оборони України.

Читайте також матеріал "Апострофа": Бий своїх: коли закордонні ЗМІ оголосять нову дату вторгнення в Україну.