RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Українців просять відмовитись від роботи за кордоном: що відбувається

Український бізнес почне інтенсивно розвиватись завдяки допомозі партнерів України. Такий позитивний прогноз дають експерти.

Про те, чому українцям не слід їхати за кордон у пошуках кращої долі, розповіли в сюжеті "5 Каналу".

Наразі українці піддаються інформаційним атакам, пов'язаних із загостренням конфлікту на Сході та визнанням РФ псевдодержавних терористичних утворень в ОРДЛО. Одним з наслідків масової паніки може стати збільшення міграції. До того ж ситуацію ускладнює пандемія коронавірусу, яка досі шириться Україною та світом.

"Жодних внутрішніх передумов до якихось кризових явищ немає. Тобто ми маємо розуміти, що і механізми, і ресурси на сьогодні в Української держави є для того, щоб не було нічого карколомного", - переконує член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Експерти закликають українців мислити раціонально та відкинути зайві емоції.

"На спожитій нами інформації зазвичай не відображається нічого, жодних даних. Ні ким зібрана, яким способом, яке відношення ця інформація має і як вона розкриється у нашому житті – ми нічого цього не отримуємо. Різниця, що нам прогнозують про події з екранів телевізорів і що відбувається наразі, – це може бути різницею між сезонним грипом і пандемією кінця світу", - доводить свою думку Юрій Поліщук, голова Спілки незалежних журналістів.

Також фахівці з відповідних тем передбачають, що завдяки допомозі європейських та світових партнерів, умови праці в Україні будуть тільки покращуватись.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що глава держави Володимир Зеленський оголосив запуск програми "економічного патріотизму" - йдеться про додаткові стимули для локалізації вітчизняного виробництва такі, як зменшення податкового навантаження на бізнес та обмеження перевірок.