RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Як зареєструвати шлюб в умовах воєнного часу: названі способи

В Україні вже дев'ятий день триває повномасштабна війна. Проте життя продовжується, люди продовжують вірити, любити, одружуватися. І, звісно, народжувати дітей.

У Міністерстві соціальної політики розповіли 1) державна реєстрація актів цивільного стану проводиться будь-яким органом державної реєстрації актів цивільного стану за зверненням заявника;

2) за тимчасової відсутності доступу до Державного реєстру актів цивільного стану громадян заява про державну реєстрацію акту цивільного стану подається, а актовий запис цивільного стану складається в паперовій формі без використання програмних засобів.

У паперовому носії актового запису зазначаються причини, які призвели до державної реєстрації акту цивільного стану без використання Реєстру, та унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності), реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності) з подальшим обов'язковим внесенням його до відповідних даних Реєстру.

За державну реєстрацію актів цивільного стану, повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, свідоцтв, що видаються у зв'язку із зміною і поновленням актових записів цивільного стану державне мито не справляється.

Це дасть змогу безперешкодно здійснювати реєстрацію новонароджених дітей, приймати рішення щодо влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання, дітей, залишених без батьківської опіки чи тих, які перебувають у складних життєвих обставинах, до сімей патронатних вихователів, а також отримувати необхідні документи замість втрачених.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві соціальної політики розповіли про те, як отримувати пенсію в умовах війни .