RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Як заспокоїти собаку під час обстрілів: важливі поради господарям

В Україні під час обстрілів російських окупантів переживають і бояться не лише люди, а й наші домашні вихованці, які не розуміють, що відбувається і чекають на підтримку від своїх господарів. Для собак є кілька способів, які допоможуть заспокоїти та відвернути увагу на час повітряних тривог та обстрілів.

Про це повідомляє "Дніпровська Панорама".

Гра

Улюблені іграшки можуть допомогти вихованцю відволіктися. Щоб це допомагало завжди, потрібно використовувати ту саму іграшку постійно, коли тварина боїться - вона швидше заспокоюватиметься і утримуватиме контакт з господарем.

Ласощі

Якщо собака сховалася і тремтить від страху, то треба кинути їй жменю улюблених ласощів. Вихованець сам постарається заспокоїться і вийти поїсти.

Розслаблююча музика

Кінологи радять, щоб пес скоріше заснув і не турбувався, допомагає розслаблююча музика. Важливо включати щоразу, коли тварина боїться одну й ту саму мелодію, щоб у неї виробилася асоціація із безпекою.

Мова тіла

Якщо немає можливості дати їжі або іграшку собаці, а також немає інтернету або запису заспокійливої мелодії, то потрібно сісти поряд із вихованцем, розслабити тіло, глибоко дихати та повільно моргати. Водночас погладжувати тварину, частіше позіхати. Хвилин через 10 собака заспокоїться і може заснути.

Нагадаємо, частину тварин із зоопарку Києва через війну, розв'язану Росією, зуміли вивести до Польщі. Колонні з тваринами довелося їхати протягом шести днів, вона потрапляла під обстріл. В результаті зі столичного звіринця змогли вивезти шість левів, чотири тигри, африканську дику собаку та мавп-капуцинів.