RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Актуальна мапа вторгнення Росії в Україну після обстрілу Дніпра, Луцька та Івано-Франківська

З'явилася актуальна мапа вторгнення російських загарбників в Україну станом на п'ятницю, 11 березня.

Відповідну мапу опублікував ресурс liveuamap.

За даними Генштабу ЗСУ, російські фашисти зазнали значних втрат у Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах, їх зупинено і вони намагаються закріпитись на невигідних їм рубежах.

Головними напрямами зосередження зусиль російської армії залишаються Київ та Маріуполь, а також просування в напрямках Кривого Рогу, Кременчука, Нікополя і Запоріжжя. Наразі формуються резерви окупантів та перекидають їх до районів ведення бойових дій в Україну.

На Волині є загроза диверсій на об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

Слобожанський напрямок

На Слобожанському напрямку окупанти утримують в оточенні Суми та частково блокують Харків з півночі. Проводить перегрупування військ.

Донецький напрямок

У ході жорстких бойових дій ЗСУ дали відсіч ворогу, тому темп наступу орків сповільнено. Наразі нарощується система протиповітряної оборони окупантів на Донецькому та Таврійському напрямках. Вони не полишають спроб захопити Маріуполь та Сєвєродонецьк, але безуспішно.

Поліський напрямок

Активних наступальних дій немає, окупанти відновлюють свою боєздатність. Також ворог був змушений відступити з раніше захоплених населених пунктів Київської області.

Сіверський напрямок

Активних наступальних дій немає, на окремих ділянках орки здійснили вогневі нальоти і провів розвідку позицій підрозділів ЗСУ.

Таврійський напрямок

Ворог не реалізував свої плани на контроль над Миколаєвим, просуванням у напрямках Запоріжжя та Кривого Рогу. Вони були змушені перейти до оборони та намагаються здійснити всебічне забезпечення.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Евакуація населення та успішні контратаки ЗСУ: хроніка війни в Україні 11 березня