RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Заборону на виїзд з України чоловіків призовного віку слід скасовувати: політолог назвав причини

У зв'язку з війною нацистської Росію проти України в нашій державі набув чинності закон про заборону виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Це рішення вимушене, тому має суттєві недоліки.

Політолог Юрій Романенко пояснив, які переваги отримає держава, якщо дозволить виїзд чоловікам 18-60 років за кордон.

Він вважає, що таким чином усунуться проблеми корупції на кордонах та дезорганізація тилу. Першою перевагою буде звільнення місць в житловому секторі, які дуже потрібні для біженців.

"Якщо вони їдуть, то зменшується навантаження на бюджет, тому що біженці зароблятимуть там гроші або отримуватимуть допомогу від європейських країн, якщо оформляються як біженці", - агрументує Романенко.

Також він наголошує, що багато чоловіків працювали за кордоном, надсилаючи в Україну гроші.

"Тому нам навіть треба заохочувати, щоб такі годувальники сім'ї ударно працювали та слали гроші сюди. Там стабільна економічна база і це дозволяє прораховувати якийсь економічний ресурс ми можемо отримати звідти за допомогою заробітчан", - пише політолог.

До того ж, на його думку, немає сенсу брати до армії невмотивованих людей - вони будуть корисніші державі, працюючи за кордоном, адже "саме мотивація зробила нашу армію дуже сильною".

"Як тільки поменшає людей на західній, то розвантажиться і спроститься логістика. Менше автомобілів, менше черг, менше корупції", - зауважує Романенко.

Раніше "Апостроф" писав детальну інструкцію про те, як військовозобов'язаним чоловікам отримати дозвіл на перетин кордону.