RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Орки" торгують паливом та обмінюють на алкоголь: зведення Генштабу ЗСУ на ранок 27 березня

Розпочалась 32-га доба потужного супротиву українського народу російській навалі. Хоч ворог зазнає щоразу то більших втрат, він продовжує вести повномасштабну війну проти України.

Генштаб ЗСУ інформував про оперативну обстановку станом на ранок 27 березня.

Минув місяць війни, під час якої країна-терорист Росія зазнала неочікуваних для себе втрат, проте військово-політичне керівництво не відмовляється від продовження здійснення злочинних дій на території України.

На Донецькому та Луганському напрямках угруповання Об'єднаних сил відбило 7 атак ворога, знищивши 8 танків, 8 одиниць броньованої та 3 - автомобільної техніки противника, один міномет. Втрати загарбників у живій силі уточнюються.

Завдяки злагодженим діям ЗСУ лише у тимчасово окупований Севастополь кожного дня прибуває в середньому від 50 до 100 поранених, а ще більше окупантів більше не потребують медичної допомоги. Унаслідок цього морально-психологічний стан військ противника залишається низьким.

Також Повітряні Сили ЗСУ за попередню добу уразили 1 літак, 12 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети. Авіацію Повітряних Сил була задіяли для винищувального прикриття військ та об’єктів. Водночас ударна авіація завдала нищівних ударів по визначених командуванням цілях та об’єктах окупантів.

Росіяни намагаються поповнювати втрати автомобільної техніки та налагодити тилове забезпечення своїх бойових частин.

"По маршрутах руху російських військових колон по території республіки білорусь відзначаються непоодинокі факти продажу військовослужбовцями палива та провізії, або їх обміну на спиртні напої", - пишуть у Генштабі.

Окрім цього, окупаційні війська продовжують терор мирного населення на тимчасово окупованих територіях. Почастішали випадки мародерства, викрадення людей та майна.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що окупанти зазнали великих втрат у селі під Харковом.