RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Окупанти стягують війська до Києва: зведення Генштабу на вечір 28 березня

Тридцять три доби Україна успішно протистоїть навалі російських окупаційних військ. Зазнаючи непоправних втрат, ворог зосереджує основні сили для виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, а також для утримання тимчасово зайнятих територій.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 18.00 28.03.2022.

Окупанти продовжують проводити приховану мобілізацію з метою поповнення втрат особового складу. Здійснюється набір людей для формування так званих підрозділів “добровольців”, які будуть залучатись для забезпечення такого собі окупаційного “порядку” на захоплених територіях.

Окрім цього, Росія перекинула близько 150 осіб з так званої "Південної Осетії" на ТОТ АР Крим для подальших їхніх дій у сусідніх областях України. Зафіксовано проведення заходів з прихованої мобілізації населення з "Південної Осетії" з метою подальшого його залучення до війни з Україною.

Маріуполь

Підрозділи Збройних Сил України продовжують оборону міста Маріуполя. Своїми діями вони стримують розвиток наступу противника на інші напрямки. А окупанти продовжують зазнавати великих втрат.

Херсон

Тимчасово захоплений Херсон чинить героїчний супротив російській окупації, ворог змушений все більше зосереджувати сили російських військових та росгвардії для утримання міста під своїм контролем.

Київ

Хоч Міноборони Росії і заявляло про зміни планів та пріорітетних завдань, окупанти все ще намагаються зайняти позиції, з яких можна було б атакувати або оточити Київ.

Також у Генштабі стверджують, що ворог має проблеми з кількістю техніки та боєприпасів, які стрімко скорочуються.

"Приведення підприємств російського оборонно-промислового комплексу, залучених до виробництва ракет, на цілодобовий режим роботи свідчить про суттєве зменшення арсеналу ракетного озброєння. В умовах дій міжнародних санкцій на заборону постачання високотехнологічної продукції для російської федерації, процес імпортозаміщення матиме тривалий ефект, з огляду на відсутність близької перспективи самостійного виготовлення високотехнологічного радіоелектронного устаткування, яке є важливим компонентом технологічного процесу виготовлення ракет", - пояснюють у Генштабі.

Унаслідок значних втрат російське військове керівництво намагається накопичити резерви та відновити боєздатність підрозділів. Незважаючи на всі спроби країни-агресора Росії придушити українських опір, Збройні Сили України продовжують вести оборонні дії та здійснювати успішні контратаки на окремих напрямках.

Разом до перемоги! Слава Україні!

Раніше "Апостроф" писав про те, що російський диктатор Путін шукає винних у провалі бліцкригу в Україні.