RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Військові РФ відпустили мера Балаклії: чиновника вже звинуватили у держзраді

Мер Балаклії Іван Столбовий живий і здоровий, а також вільно пересувається тимчасово окупованим містом.

Про це “Суспільному” повідомив голова Ізюмської районної адміністрації Степан Масельський.

"Живий, здоровий, неушкоджений він та його родина. Наскільки мені відомо, вони вільно переміщаються містом Балаклія і на зв'язок не виходять", - сказав Масельський.

Також у мережі з'явився відеозапис, на якому мер Балаклії заявив, що окупанти запропонували гуманітарну допомогу:

"Вчора я говорив з керівництвом російської армії, і вони запропонували теж свою допомогу. Це ваше право, брати чи не брати, але ми сьогодні організуємо роботу пунктів роздачі гуманітарної допомоги. Там буде мука, картопля, не знаю, що буде і так далі. Як ви вважаєте, ваше рішення – брати чи не брати, але у нас більше допомоги ніхто сьогодні не дасть, розумієте? Ваше право, тому що на сьогоднішній день заблоковано і так далі. Ми будемо усе робити, щоб відновити життєдіяльність нашого міста. Я думаю, що далі ми будемо з ними зустрічатися, щоб нам давали допуск і з підключення електроенергії і води і таке інше. Ніякими іншими питаннями ми більше займатися не будемо, займатимемося життєдіяльністю нашого міста".

Крім того, Столбовий закликав не вчиняти мародерств, терористичних дій, "бо все це припинятиметься, щоб ми потім не ображалися".

Пізніше голова Харківської ОВА Олег Синегубов відреагував на дії мера Балаклії.

"Голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупантами. Він зрадив інтереси країни, зрадив українських захисників та односельців. Іван Столбовий зараз збирається працювати з тими, хто вбиває наших людей та руйнує наші міста",написав він у Telegram.

Глава ОВА нагадав, що парламент України посилив кримінальну відповідальність за державну зраду. Наразі максимальний термін покарання – довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, в Харківській області українські військові перейшли в контрнаступ за деякими напрямками. Під повним контролем українців – Мала Рогань, Вільхівка, Гусарівка біля Балаклії. Проте продовжуються запеклі бої з окупантами в Ізюмі.