RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ворог блокує Харків та стягує сили до ЧАЕС: зведення Генштабу на вечір 29 березня

Сьогодні вже триває 34-та доба українського протистояння російському військовому вторгнення на територію нашої країни. Наразі ворог відводить окремі підрозділи з території Київської та Чернігівської областей, а також перегруповується для зосередження основних сил на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Про оперативну інформацію з фронту станом на 18:00 29 березня повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Поліський напрямок

На Поліському напрямку рашисти активних наступальних дій не проводили. Однак здійснювали спроби вогневого ураження підрозділів Збройних Сил України у районах населених пунктів Романівка, Горенка, Личанка, Петрушки, Шпитьки, Мощун, Нова Буда, Майданівка, Любовичі, Забуяння, Наливайківка. Водночас здійснюється перегрупування військ та їх часткове відведення на територію Білорусі.

Сіверський напрямок

Обстановка залишається без суттєвих змін. Противник продовжує блокувати Чернігів, завдавати вогневого ураження по цивільних та військових об’єктах. У напрямку на Бровари намагається утримати раніше зайняті позиції та не допустити подальше просування ЗСУ.

Слобожанський напрямок

Окупанти продовжують блокувати Харків, здійснили відведення окремих підрозділів 1-ї танкової армії з району міста Суми за межі території України, продовжили здійснювати перегрупування військ з метою перекидання на інші напрямки. Також вони посилили наступальні спроможності угруповання окремими підрозділами зі складу 20-ї загальновійськової армії західного воєнного округу в напрямку на Слов’янськ.

Південнобузький напрямок

Ворог вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення запасів. Намагається підготувати підрозділи до відновлення наступальних дій.

Волинський напрямок

Суттєвих змін в складі та положенні окупаційних військ не зафіксовано

Чорноморська та Азовська операційні зони

Корабельне угруповання противника продовжує виконання завдань з відстеження обстановки, ведення розвідки та ізоляції району ведення бойових дій.

Територія РФ

У РФ в районі населеного пункту Богучар, противник знімає з довгострокового зберігання бойову та спеціальну техніку. Однак, понад 40% зазначеної техніки перебуває в несправному чи неробочому стані.

ЧАЕС

РФ та її агентура в міжнарожних організаціях заперечує факти транспортування та накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів в безпосередній близькості до об’єкту “Укриття” Чорнобильської АЕС. Це в будь-який момент може призвести до детонації боєприпасів, пошкодження “Укриття” та радіаційного зараження території, де мешкають сотні мільйонів європейців.

Росія свідомо використовує Чорнобильську зону для транспортування та накопичення боєприпасів, а також для розміщення командних пунктів російських військ, тому що Збройні Сили України не можуть вести на території зони відчуження бойові дії.

"Ризик детонації російських боєприпасів є високим і без ведення бойових дій, у зв’язку з нехтуванням окупантами заходами безпеки, а також масовим використанням старих та некондиційних боєприпасів. Такі інциденти трапляються на російських складах та арсеналах регулярно і в мирний час, що є загальновідомим", - резюмують у Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що під Харковом українські Збройні Сили ліквідували полковника окупантської армії.