RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Як правильно підготуватися до Благовіщення: важливі поради

У четвер, 7 квітня, всі віруючі святкуватимуть одне з головних церковних свят – Благовіщення.

Про те, як підготуватиметься до свята, розповідає "Апостроф".

Благовіщення відзначається щороку в той самий день, рівно за 9 місяців до Різдва. Вважається, що цього дня до Діви Марії, зарученої з Йосипом, прийшов архангел Гавриїл і повідомив, що вона стане матір'ю Ісуса.

Підготовка до свята передбачає генеральне прибирання будинку. Крім того, у воду можна поставити гілочки, які до Великодня випустять листя. Також почесне місце в будинку має зайняти ікона "Благовіщення", її можна прикрасити квітами. Не варто і нехтувати саморобними чи купленими фігурками пташок, які є візуальними символами Благовіщення.

Підготовка до Благовіщення будинку

Перед святом варто провести генеральне прибирання будинку. Ікона "Благовіщення" має займати важливе місце, її можна прикрасити квітами. У воду можна поставити гілочки, які до Великодня випустять листя. Будинок також можна прикрасити саморобними підвісками із птахів – адже вони є головним візуальним символом свята.

Перед святом можна спекти пташок (так само, як і перед Днем сорока святих). Їх потрібно буде взяти в храм, або місце, де ви відзначатимете благовіщення. "Пташиними" частуваннями слід поділитися після Причастя.

До речі, традиція, пов'язана із птахами, не випадкова. Цього дня прийнято було відпускати спійманих птахів на волю. Цей акт (звільнення птахів) символізує визволення душі з полону гріха.

У день Благовіщення можна сповідатися та причаститися. Але до цього треба підійти відповідально: перед причастям треба постити три дні. Краще відвідати напередодні Благовіщення вечірню службу, а потім – прийти на ранню чи пізню літургії для того, щоб сповідатися у батюшки.

Раніше ми розповідали, що категорично не можна робити православним українцям на Благовіщення.