RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Росія відправила на війну з Україною московських курсантів: оформили як стажерів

У Службі безпеки України розповіли, що отримали засекречені карти і списки російських військових, підрозділи яких ліквідували у Донецькій області. Мапи, зареєстровані 22 лютого, розкривають плани росіян щодо захоплення усієї області.

Про це сповістила спецслужба у Telegram.

З-поміж інших документів росіян було виявлено:

  • талони на відрядження без вказаних термінів та місць;
  • переліки зведеного мотострілецького батальйону, куди вхдять строковики і курсанти;
  • російські паспорти, військові квитки.

"Та найголовніше відкриття – в іншому. Як виявилось, путінський режим відправив на війну в Україну – курсантів! Учнів Московського вищого військового командного училища. Їх не просто відправили, а оформили це як стажування. Не допоміг вижити путінським військам і посібник з тактичної підготовки та основ протидиверсійної боротьби, де їх навчали протистояти військово-політичному керівництву НАТО", - наголошує пресслужба СБУ.

Дану документацію долучать до кримінальних справ, як докази злочинів російської армії та керівництва РФ для розгляду у міжнародних судах.

В СБУ додали, що власники документів не встигли здатися в полон або ж втекти з України. Вони загинули.

Нагадаємо, що у Росії на тлі розв'язаної війни в Україні, провалу плану її швидкого захоплення та обурення такими діями світу - почали поширювати "методички" з "правильними" поясненнями ситуації для народу.