RU  UA

Від цього сходиш з розуму: Вакарчук розповів про побачене в Бучі

Наслідки небаченої жорстокості російських військ у Бучі зводять з розуму. У місті є машини з розстріляними людьми, яких цинічно вбили лише за те, що вони були мирними мешканцями.

Про це розповів український музикант, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук в ексклюзивному коментарі Апостроф TV.

"Знаєте, що особливо? Я бачив і Охтирку, де пекло на Землі, я бачив і північ Житомирщини, де розвалені цілі квартали, і Баштанку, і все навколо неї. Там теж дуже страшно. Але тут місяць окупації не можна ні з чим зрівняти, тому що зруйновані танками будинки і розбомблені літаками цілі квартали — це ще одне. Коли ти бачиш машини з розстріляними людьми, яких не випадково осколками вбило, а просто цинічно розстрілювали за те, що вони мирні люди. Так от, я такого ще не бачив, і тут просто сходиш з розуму від цього. Ми цього точно ніколи не забудемо і точно ніколи не вибачимо", — заявив Вакарчук.

На думку співака, який відвідує різні українські міста від початку війни, винних у злочинах проти українського населення обов'язково покарають.

"Я не маю жодних сумнівів в тому, що їх покарають. Якщо їх не покарає офіційна судова система, то знайдуться обов'язково ті, хто їх покарає. Я в цьому сумнівів жодних не маю", — додав музикант.

Утім, є міста, де кількість убитих українців може бути значно вищою. Одним із них є заблокований окупантами Маріуполь, за який героїчно б'ються наші військові.

"Те, що відбувається сьогодні в Маріуполі, як мені казав заступник командира полку "Азов" Калина в розмові телефонній, це можна множити сміливо на десять, а можливо й на сто. Я навіть боюся про це зараз думати. Але наша задача зараз, розуміючи, яка трагедія сталася, — все ж таки тримати холодний розум і йти до перемоги. Ми переможемо, а потім усе відбудуємо і всіх покараємо. Спочатку — перемогти", — наголосив Вакарчук.