RU  UA

Окупантів багато, але немає мотивації: командир "Азова" розповів про ситуацію під Харковом

Українські захисники з ТрО "Азов" готові обороняти Харківщину від нового нападу російського окупаційного війська, до якого, ймовірно, готується РФ.

Читайте також: Героїчна оборона Маріуполя та повернення захоплених територій: онлайн подій війни 8 квітня

Про ситуацію в Харкові розповів командир ТрО "Азов" Костянтин Немічев.

За даними Міноборони, Харків може стати однією з можливих цілей ворога. Зважаючи на це, усі військові знаходяться в повній бойовій готовності. На відміну від українців, російські окупанти хоч і переважають чисельно, однак не мають жодної мотивації - вони не розуміють, що тут роблять.

"Усі бійці – харків'яни, тому розуміють, чому вони тут знаходяться. Вони воюють за свій дім та за свою землю", - каже Немічев.

Наразі скупчення окупаційних військ є в Циркунах (у напрямку від Північної Салтівки), на сході Харкова, на підходах до міста та в Ізюмі й Куп'янську - у ці локації ворог перекидає багато військ.

"Вони вже атакували Харків, ми відбивали ці атаки, ми вже зачищали від них території. Тому те, що їх багато, ще не означає, що вони можуть перемагати або йти вперед. Вони не мають жодної мотивації. Мотивація є у нас, бо ми розуміємо, що ми робимо. Вони не розуміють, що роблять і навіщо вони це роблять", - наголосив командир ТрО "Азов".

Разом з цим скупчення ворожих військ в Ізюмі та Куп'янську може свідчити про бажання РФ захопити Луганську та Донецьку області.

"Тому наше завдання – їх зупинити та викинути за межі наших кордонів", - резюмував Немічев.

Раніше "Апостроф" писав, що російські окупанти закінчили підготовку до великої битви за Донбас і вже роблять спроби прорвати лінію оборони за певними напрямками.