RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Понад 4 тисячі гривень на кожного члена сім'ї: як українським біженцям отримати допомогу в Польщі

Окрім фінансової допомоги від держави, українські біженці в Польщі можуть також отримати грошову допомогу від ООН – до 700 злотих на місяць.

Про це повідомляє Пенсійний кур'єр.

Так, усі ті, хто після 24 лютого 2022 року перетнув кордон Польщі саме через Україну, а не через треті країни, можуть отримати додаткові виплати, які надаються за підтримки УВКБ ООН для постраждалих від війни.

Кошти можуть отримати до 4 осіб з однієї сім'ї (під "сім'єю" мається на увазі подружжя чи один дорослий з дітьми до 18 років, інші члени родини будуть записані окремо, навіть якщо подавали реєстрацію разом). На першу особу в сім'ї виділяється 700 злотих (приблизно 4800 грн), а на кожного наступного – 600 (близько 4100 грн).

Як оформити виплати?

  1. Для отримання виплат необхідно заповнити анкету за посиланням. У ній потрібно вказати кількість членів вашої родини, які перебувають у Польщі, польський номер телефону, а також місто, в якому буде зручно відвідати центр УВКБ ООН (поки доступні лише Краків та Варшава, але згодом відкриються центри в інших містах).
  2. Після заповнення анкети на вказаний номер протягом кількох днів має прийти смс із запрошенням і датою зустрічі в центрі. На зустріч мають прийти всі зареєстровані в програмі члени сім'ї, включно з дітьми. Потрібно пред'явити документи, які підтверджують особи, дату в’їзду в Польщу та здати відбитки пальців.
  3. Після реєстрації в центрі на номер телефону надійде смс з кодом BLIK (унікальна 6-значна послідовність цифр). З його допомогою ви можете зняти грошову допомогу у будь-якому банкоматі (для цього в меню потрібно обрати варіант "Зняття без карти" або "Зняття по BLIK"). Важливо зняти гроші протягом 7 днів і одразу всю суму, оскільки код можна використати лише один раз. Протягом наступних місяців буде надходити новий код, дії залишаються такими ж.

Раніше ми писали, на що слід звернути увагу під час евакуації в Польщу.