RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У Поволжі знайшли табори для депортованих українців: сидять жінки та діти

Російські волонтери виявили три табори для депортованих українців в Пензенській області. В одному з таких таборів - близько 400 осіб.

Про це розповіла український омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

За її словами, з такою інформацією до неї звернулися волонтери з Росії. Мовляв, сидять в таких таборах здебільшого жінки та діти, включаючи немовлят. Усіх їх забрали із бомбосховища Маріуполя. Вони у вкрай важкому та пригніченому стані - без одягу, харчів та предметів гігієни.

За результатами спільної роботи з російськими волонтерами, консульською службою в Естонії, 16 квітня семеро людей із табору, зокрема, родину з трьома дітьми, доправили у місто Нарва в Естонії та надали допомогу. На черзі - наступна група осіб.

"Я звертаюсь до громадян України, які зараз перебувають в рф і не знають, які дістатися до України чи країн Європи - ви можете скористатися пунктом пропуску через кордон рф до міста Нарва, де вам нададуть допомогу консульська служба України та місцеві громади", - написала Денісова.

Вона нагадала, що за даними РФ, із Маріуполя перемістили 808 тисяч осіб, з яких 153 тисячі – діти.

Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики України та агенції ООН запровадять додаткові грошові виплати для українців, які постраждали унаслідок повномасштабного вторгнення країни-терориста Росії.