RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Російські нацисти під Миколаєвом хотіли стратити 30 заручників: їх урятували українські десантники

У Миколаївській області російські окупанти хотіли стратити десятки мирних жителів, яких взяли у заручники. Завадили таким намірам Десантно-штурмові війська України.

Про це повідомляє військовий кореспондент Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі.

Він розповів, що росіяни взяли у заручники 30 жителів одного з селищ області. Мовляв, підозрювали, що місцеві здавали "своїм" місцеперебування російських колон. Вони ходили по оселях селян і підсумку вивели на вулицю десятки людей, серед яких були і жінки.

"Зв’язали скотчем руки за спиною, поставили всіх на коліна. Вимагали зізнатися у коригуванні, або видати того, хто допомагав інформацією для ЗСУ. Ми мовчали. Тоді окупанти стали стріляти над головами. Жінки плакали та просили, щоб їх відпустили. Від чого нелюди остаточно розлютились і озвіріли. Їх командир сказав, якщо через п‘ять хвилин йому не викажуть ім’я корегувальника, він накаже розстріляти всіх", - кажуть очевидці.

Врятували заручників українські десантники з 80-ї бригади Десантно-штурмових військ. Вони завдали нищівного удару по окупантах. У результаті ліквідували 25 військових, а також знищили кілька одиниць техніки, включно з командно-штабною машиною.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Миколаївщині сили російської армії зазнають суттєвих втрат: деякі ворожі підрозділи втратили понад 70%.